יום שלישי, 13 באוקטובר 2015

כלים חד פעמיים מעץ - הכלים של העתיד


מיד לאחר ארוחת ראש השנה, או אולי זו שנטרפה על ידי אורחי הסוכה מספר שבועות לאחר מכן, כשבתוך רבע שעה סיימתם לפנות את השולחן ולהתרווח, וודאי חייכתם בהנאה תוך כדי מחשבה על המציאות של פעם, לפני עידן הכלים החד פעמיים, שבה הייתם מעבירים לילה שלם אל מול הכיור והברז. אלא שכשאתם מחייכים, כדור הארץ מזיל דמעה. כלים חד פעמיים מנייר הם אחד מאויבי העולם הירוק הקיימים, שלא נדבר על הנוחות המוגבלת בשימוש שלהם (סכין שלא חותכת, כוס שנמסה במגע עם מים רותחים) ועל התחושה הבולטת של היעדר יוקרה שהם משדרים. אז מסתבר שאפשר גם אחרת. כלי עץ חד פעמיים הם הדבר הבא בתחום, ואם לשפוט לפי התגובות של אלו שניסו, בקרוב לא יהיה בית בישראל שלא ייהנה מהם. אז במה בדיוק מדובר? התשובות מייד.

כלי עץ חד פעמיים - שלל יתרונות, מסקנה אחת

ובכן, כלי עץ חד פעמיים הם כלים לשימוש המטבח העשויים, במרבית המקרים, עץ במבוק או עץ דקל. מדובר בשני סוגי עצים חזקים במיוחד, הנמצאים בכמויות אדירות בטבע, כך שייצור כלים מהם אינו פוגע כלל וכלל באימא אדמה. יתרונם הגדול, כמובן, טמון בהיותם חומרים שאינם מתכלים. כלומר, כאלו שניתן לעשות בהם שימוש חוזר. הם נבחרו אחרי בחינה מדוקדקת של עצים בניסיון למצוא התאמה מושלמת לצרכים הנלווים לשימוש בכלי מטבח חד פעמיים, והתוצאה? מושלמת. מדובר במגוון רחב של כלים חד פעמיים, החל מכוסות, צלחות וסכו"ם, דרך סירי הגשה ומגשים ועד לקופסאות אחסון וחימום, אריזות טייק אוויי ועוד. כולם מיוצרים באיכות גבוהה ועמידות בפני רטיבות (סלטים, רטבים) ואף חום תנור (בכלים ייעודיים).

בעלי עסקים רבים כבר נשבו בקסם העץ, כשה"פלישה" למגזר הפרטי נמצאת בעיצומה. בעולם כבר ניתן לראות עשרות אלפי מסעדות, חברות קייטרינג והסעדה, אולמות שמחה וכו' המשתמשים בכלי עץ בלבד. מחיריהם של כלי העץ אומנם גבוהים במעט מזה של "אחיהם" העשויים פלסטיק, אך בכל הקשור לאיכות ונוחות השימוש במוצר, ההבדל דומה לזה שבין שמיים לארץ. כמובן שאותם כלים חד פעמיים מעץ אף נראים מעוצבים ומרשימים יותר, ולכן תורמים רבות לאווירה הנעימה בשולחן.

אז עברו גם אתם לכלים החד פעמיים של המחר. אתם תודו לנו על כך, וכדור הארץ יצטרף למילות התודה. קנייה נעימה!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה